Heb jij geleerd voor elektromonteur? Vind de leukste vacatures online

Het is niet mogelijk elektromonteur te worden zonder dat je daarvoor een opleiding hebt gevolgd. Het is namelijk een beroep waarbij je altijd nauwkeurig te werk moet gaan en waarbij je een grote verantwoordelijkheid draagt. Je zult er altijd op moeten letten dat je de reparaties die je hebt gedaan ook veilig zijn. Hierdoor is het werken als elektromonteur niet alleen spannend en uitdagend, maar biedt het tegelijk ook veel afwisseling.

Wat is een elektromonteur?

Een elektromonteur is een monteur die onderhoud of reparatiewerkzaamheden uitvoert. Het is een vakman met als specialisatie het installeren, repareren, testen, onderhouden, reviseren en het ontwikkelen van elektrotechnische installaties.

 

Hierbij kun je denken aan verschillende soorten installaties die gebruik maken van het elektriciteitsnetwerk. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld lichtinstallaties of brandmeldinstallaties.

 

Werken als elektromonteur?

Als jij je carrière pad hebt gekozen en je hebt ervoor gekozen om als elektromonteur aan de slag te willen gaan, dan wordt er natuurlijk wel iets van je verwacht. Helemaal als je de opleiding hebt afgerond en je er klaar voor bent om aan het werk te gaan als elektromonteur.

Een baan als elektromonteur komt je niet vanzelf aanwaaien. Je zult hier natuurlijk zelf ook iets voor moeten doen. Om te beginnen moet je gaan kijken naar de openstaande vacatures die er zijn voor elektromonteurs.

Deze vacatures kun je vinden op allemaal verschillende vacaturesites. Als je eenmaal een leuke vacature hebt gevonden dan hoef je alleen nog maar te solliciteren. Dit kun je doen door een motivatiebrief te schrijven en deze samen met je curriculum vitae op te sturen naar het bedrijf waarbij je wil gaan solliciteren.

Dan moet je afwachten of je uit wordt genodigd op een gesprek om ze verder te kunnen overtuigen van je kwaliteiten als elektromonteur. Als je uitgenodigd wordt is het belangrijk dat je je goed voorbereid op dat gesprek.

Wat doet een elektromonteur?

Als je je voor gaat bereiden op het gesprek is het goed om alles goed in je op te nemen voor wat betreft de informatie die over de functie in de vacature vermeld staan. Een aantal dingen zijn hierbij belangrijk, waaronder wat ze verwachten van een elektromonteur.

Het kan namelijk zo zijn dat de werkzaamheden bij het ene bedrijf anders zijn dan bij een ander bedrijf als je elektromonteur bent. Daarom is het goed om de betreffende informatie in je op te nemen.

Een aantal dingen die een elektromonteur moet kunnen zijn:

●       Het maken en bijhouden van een onderhoudsplanning

●       Het onderzoeken van problemen en het oplossen van storingen en mankementen

●       Elektrische installaties installeren

●       Het controleren van de machines en het toetsen van de gestelde wettelijke normen

●       Het monitoren en rapporteren van de voortgang van de status van de werkzaamheden

Je kunt elektromonteurs vrijwel overal heel erg makkelijk tegenkomen. Helemaal bij installatiebedrijven of bij gespecialiseerde elektronische bedrijven. Je hebt grote kans dat je een leuke baan kan vinden als elektromonteur, je hoeft er alleen maar naar op zoek te gaan en te solliciteren.

Acitylife
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart