Hoeveel geluid mag je produceren als bedrijf?

Wanneer je in de buurt van een bedrijf woont dan kan het nog wel eens voorkomen dat je geluidsoverlast hebt van het bedrijf. Natuurlijk is dat voor niemand fijn. Helemaal niet als je net gezellig buiten een kop koffiedrinkt met bezoek. Maar hoeveel geluid mag er gemaakt worden?

Wat moet je weten bij geluidsoverlast van een bedrijf

Wanneer je vlak bij een bedrijf woont of een industrieterrein dan kan je geluidsoverlast krijgen van de omliggende bedrijven. Er is een wet waarin staat hoeveel decibel een bedrijf mag maken. Het is nooit fijn als je te maken krijgt met geluidsoverlast. Vaak kan dit betekenen dat er problemen komen.

Door geluidsoverlast kan je slechter slapen of heb je minder woongenot. Het kan zelfs zo zijn dat je op de langere termijn kans hebt op gehoorbeschadiging, mentale disbalans of een hogere kans op bloeddruk en hart- en vaatziekten. Daarom is het van belang dat je op tijd ingrijpt om dit allemaal te voorkomen.

Wat te doen bij geluidshinder?

Wanneer je te maken hebt met geluidsoverlast dan kan je overwegen om eerst eens een geluidsmeting te laten doen. Bij dit onderzoek wordt er een akoestisch onderzoek verricht. Er wordt dan onder andere gekeken naar sterke geluiden van productieprocessen maar ook of er schade aan het gehoor van de medewerkers veroorzaakt.

Wat te doen als je er niet met het bedrijf uit komt om het probleem op te lossen

Het is altijd lastig als je niet uit de overlast problemen kan komen met de tegenpartij. Vaak ga je dan op zoek wat je nog meer kan doen. Nu is het zo dat je een rechtsbijstandverzekering kan inschakelen wanneer je deze hebt. Zij helpen bij bemiddeling, advies geven wat je kan doen en wanneer het aan de orde is juridisch bijstaan tijdens een rechtszaak. Zorg in elk geval wel voor de juiste module in je rechtsbijstandverzekering. Mocht je geen rechtsbijstandverzekering hebben dan is het misschien eens goed om deze te gaan zoeken en vergelijken. Klik hier eens voor meer informatie.

Online vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen

Wanneer je dus nog geen rechtsbijstandverzekering hebt is het goed om op zoek te gaan naar eentje. Vooraf doe je er goed aan om ze te vergelijken. Er zijn best veel partijen die een rechtsbijstandverzekering aanbieden. Je wilt per slot van rekening wel een verzekering die ook goed bij jou past. Vaak kan je met een rechtsbijstandverzekering een hoop geld besparen. Je kunt door middel van een module kiezen waarvoor je graag rechtsbijstand wilt ontvangen. Let dus goed op van tevoren wat voor jou de beste module of modules zijn. Klik hier om te kijken of er een rechtsbijstandverzekering bij zit die goed bij jou past.

Welke modules zijn er bij een rechtsbijstandverzekering

Het is mogelijk om uit een aantal modules te kiezen wanneer je een rechtsbijstandverzekering gaat uitkiezen. Zo kan je de keuze maken uit consument, werk en inkomen, wonen, verkeer, belasting en scheiding. Zorg dat je de juiste module kiest. Klik hier voor meer info.

Acitylife
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart